Nyhet

Public Image Ltd. spelar in på nytt

John Lydon drar in sitt band tillbaka i studion efter arton års paus.

Den tidigare Sex Pistols-sångaren John Lydon samlade i september 2009 sitt andra gamla band, Public Image Ltd., för att fira 30-årsdagen av releasen "Metal Box". Bandet påbörjar inom kort en lång USA-turné, och enligt Lydon är planen att gå spela in nytt så fort de har tjänat tillräckligt med pengar för att ha råd med studio.

John Lydon säger att planen är att samla bandet i sitt hem efter turnéns slut för att spela in gruppens första album på nästan tjugo år. Han säger till Billboard att han nu har hamnat i samma situation som när han lämnade Sex Pistols och bildade Public Image Ltd. 1978.

– Vi har inget i ryggen – inget bolag, inga sponsorer, ingenting sådant. Det enda sättet vi kan tjäna pengar på är genom att turnera, så vi kan göra ett album. Det är som i PILs gamla dagar, när Pistols föll isär. Då var vi tvungna att snåla och själva stå för alla kostnader. Det är inte mycket som har förändrats sen dess.


Den engelska sångaren har inte släppt något nytt material sedan soloalbumet "Psycho's Path" från 1997, men säger att det finns mycket material redo att spelas in, eftersom han har trots sitt långa uppehåll aldrig har slutat skriva låtar.

ANNONCE