Nyhet

Dr. Dre lägger mikrofonen på hyllan

Rapparen säger att han avslutar sin tid som artist efter att han släppt ”Detox”.

Albumet "Detox" skulle egentligen ha kommit ut 2004, men den kommande skivan från Dr. Dre har blivit uppskjuten ett otaligt antal gånger. Men nu står det klart att albumet kommer hamna på skivhyllorna i februari 2011 och det kommer att bli rapparens sista album någonsin.

Det är tidningen XXL som har pratat med Dre och i intervjun säger han att han kommer att fokusera på att hitta nya talanger och lämna över rappen till yngre krafter.

– När det kommer till att träda in i artistboxen så blir det inget mer med det. Jag har blivit äldre. Istället vill jag vara talangscout och försöka hitta nya artister att arbeta med. Men min tid som artist är slut, berättar Dr. Dre till XXL.


Dre säger att han vill låta de unga framföra de saker som han inte längre kan säga och de kommer också ha det lättare att förhålla sig till den yngre publiken.

Men innan han går i pension släpper han alltså albumet "Detox" i februari . På skivan kan man höra Dre uppträda tillsammans med bland andra Eminem, Snoop Dogg, Akon, Jay-Z, La Roux och The Game.

ANNONCE