Nyhet

Hammerfall spelar in skiva i Nashville

Tar hjälp av producenten James Michael som tidigare jobbat med Mötley Crüe, Scorpions och Meat Loaf.

Inom ett par veckor beger sig heavy metal-bandet Hammerfall till Nashville för att spela in uppföljaren till "No Sacrifice, No Victory". Men det blir knappast något countryinspirerat verk, inspelningsplatsen till trots.

– Nya materialet innehåller många nya fräscha sätt att se på våra musikaliska idéer, vi försöker behålla grundtanken med Hammerfall men försöker samtidigt att uppdatera och förändra genomförandet. Det kommer bli tyngre och inte riktigt lika rakt på som tidigare album, men såklart kommer vi att fortsätta vara trogna till vad vi tycker att Heavy metal handlar om, meddelar gitarristen Oscar Dronjak i ett pressmeddelande.

Till den här gången har bandet valt att samarbeta med producenten James Michael som tidigare jobbat med Mötley Crüe, Scorpions, Meat Loaf, Papa Roach, med flera.

– Att arbetar med James Michael kommer bli väldigt spännande. De två Mötley Crüe album som James har varit involverad i (Låtskrivare på "New Tattoo" och låtskrivare/producent på "Saints of Los Angeles") är fantastiska och står absolut upp emot de klassiska albumen från 80-talet, säger Dronjak.

Det ännu titellösa albumet planeras att släppas i Europa 20 maj nästa år.

ANNONCE