Nyhet

Metallica skriver nytt material 2011

James Hetfield & co. är på gång med uppföljaren till ”Death Magnetic”.

Det är två år sedan Metallica gav ut deras senaste album, "Death Magnetic". Sedan dess har de turnerat intensivt, men nu kommer de sakta men säkert börja arbeta på ett nytt album.

I en intervju med den amerikanska radiostationen Pulse Of Radio berättar Lars Ulrich att bandet räknar med att börja skriva låtar till ett nytt album 2011. Lars Ulrich säger, citerat av Yahoo:

– Det ligger många bollar i luften inför 2011 men jag tror att den viktigaste är att vi verkligen kommer börja skriva låtar igen. Vi har inte riktigt skrivit något sedan 2006 eller 2007 och vi vill gärna bli lite kreativa igen. Just nu ska vi bara ta det lugnt ett tag och förmodligen börja igen i mars eller april med att ta på oss den kreativa hatten och börja skriva några låtar.

Lars Ulrich påpekar att Metallica trots allt kommer att turnera under 2011. De fortsätter mycket gärna med att vara en del av turnégänget Big Four bestående av Metallica, Megadeth, Anthrax och Slayer – fyra av världens största metalband med rötterna i 80-talets thrash metal-scen – som har gett en hel serie av succékonserter under 2010.

– Intresset kring det här (Big Four) är så pass stort att det skulle vara dumt att strunta i, säger Lars Ulrich.

När nästa Metallica-album kommer ut finns det ännu inga rapporter om. Faktum kvarstår dock att det blir deras tionde studioalbum i ordningen.

ANNONCE