Nyhet

Ny Michael Jackson-singel ute på måndag

”Hold My Hand” går snart att köpa och låtlistan till det kommande albumet ”Michael” är offentliggjort.

Nedräkningen till Michal Jacksons kommande album "Michael" är i full gång. Från och med i måndags och denna vecka ut kan man lyssna på den tidigare outgivna låten "Breaking News" på Jacksons hemsida. Det har spekulerats kring huruvida det är Michael som sjunger på "Breaking News" eller inte då familjemedlemmar har uttalat sig om att det kanske inte är den riktiga Michael som står för sången. Dock är en av stjärnans producenter, Terry Riley, helt övertygad om att det är Michaels sång.

– Sången är polerad och tonsäker. Jag är helt säker på att det är Michaels röst, säger han i ett uttalande till nyhetsbyrån AP.

På måndag, den 15 november, kommer den första singeln från albumet ut till försäljning. Låten har titeln "Hold My Hand", är en duett med Akon som spelades in 2007. Enligt en handskriven anteckning som Michael Jacksons arvinge besitter önskade Jackson att låten skulle vara den första singeln från hans kommande album. En ofärdig version av låten läckte ut på nätet så tidigt som 2008, då Jackson fortfarande var vid liv. Akon har nu färdigställt låten och berättar följande:

– Världen var inte redo att höra "Hold My Hand" då den först läckte ut för ett par år sedan. Vi var chockerade över det. Men nu är tiden äntligen inne; den slutliga versionen resulterade i en otroligt vacker, psalmliknande låt. Jag är så stolt över att ha haft möjligheten att arbeta med Michael, en av mina största idoler någonsin.

"Hold My Hand" är som sagt det första man får höra från Michael Jacksons kommande album "Michael" som släpps den 13 december. Skivan består främst av låtar som Jackson arbetade med under 2009 precis innan han dog, men den innehåller också låtar som spelats in tidigare än så.


Det nya Michael Jackson-albumet blir det första med outgivet material sedan 2001 då han gav ut "Invincible".

Låtlistan till skivan har blivit offentliggjord. Förutom Akon gästas den även av 50 Cent och Lenny Kravitz:

1. Hold My Hand (duett med Akon)
2. Hollywood Tonight
3. Keep Your Head Up
4. (I Like) The Way You Love Me
5. Monster (feat. 50 Cent)
6. Best Of Joy
7. Breaking News
8. (I Can't Make It) Another Day (feat. Lenny Kravitz)
9. Behind The Mask
10. Much Too Soon


ANNONCE