Nyhet

Union Carbide Productions ger ut allt på nytt

De legendariska slyngelrockarna ger ut en diger samlingsbox. Bandets stökiga karriär skall också skildras i en dokumentärfilm.

Det har talats om en Union Carbide-box i snart tio år, men nu skall den vara på gång på riktigt. Sångaren Ebbot Lundberg, numera i Soundtrack of Our Lives, beskriver projektet:

– Vi skall släppa alla plattor igen, remastrade. De har ju aldrig haft någon mastring. Nu har vi gått igenom alla kanaler. Det blir en box med alla skivor plus en extraskiva som innehåller en massa bonusshit och videos.

Omslaget till boxen görs av Martin Kann, som är känd för sitt arbete med Bob Hund, men som också gjort det udda, reklaminspirerade omslaget till Soundtracks senaste skiva "Communion".


Även en dokumentär är i görningen. Den kommer att innehålla både nyinspelat videomaterial och sådant som spelades in när bandet repade på 80-talet. Filmen regisseras av Thomas Nordanstad.

Union Carbide Productions släppte fyra skivor under perioden 1987 och blev ett av Sveriges mest ökända rockband tack vare sina kaotiska liveframträdanden och sitt rykte som ett band bestående av osnutna överklasskids.

ANNONCE