Nyhet

Svensk supergrupp redo för albumdebut – men det satt långt inne

GAFFA.se – allt om musik

Autosound, känner du till det bandet? Inte helt omöjligt att ditt svar blir "nej" på den frågan, men om du får till dig vilka som ligger bakom gruppen lär du höja på ögonbrynen. Här hittar du nämligen John Essing (Bob Hund), Adam Wladis och Henrik Rylander (Union Carbide Productions) och Per Svensson (The New Alchemy). Per, Adam och Henrik spelade även tidigare tillsammans i The Kingdom Of Evol tillsammans med Freddie Wadling.
 
I slutet av maj släpper de sin självbetitlade och sju spår långa debut-vinyl via Rundgång Rekords. Men det satt långt inne.
 
– Materialet har ”legat till sig” lite, främst på grund av att det kom saker emellan. Bob Hund gör ju skivor och spelningar och andra upptåg cirka 352 dagar/år så John Essing är inte lätt att boka in vare sig rep eller annat med, säger Adam Wladis till GAFFA och fortsätter:
 
– Och jag och Henrik kastades in i en Union Carbide Productions-karusell redan sommaren 2017, precis när vi hade spelat in materialet och den karusellen snurrade på rätt rejält förra året med spelningar på Liseberg och Gröna Lund följt av en klubbturné och utflykter till huvudstäder i övriga Norden. Och Per gör makalöst fräcka utställningar så vi har ju så att säga inte däckat av i nån soffa utan arbetat hårt. Men nu ska vi börja jobba hårdare med Autosound.
 
I samband med release sker en spelning i Malmö. Adam låter även hälsa att det finns intresse både från Tyskland och England att komma och spela.
 
– Så det ska nog även få fart på även den här åkattraktionen.
 
Materialet på den kommande plattan är inspelat redan 2017. Autosound har beskrivits som ”avgasgrå rock med inslag av psykedelia, krautrock och bodysynt”.
 
LÄS OCKSÅ: Dick Dale är död
ANNONCE