Nyhet

Lykke Li ställer in konserter

Sångerskan har drabbats av fysisk skada.

Lykke Li har tvingats ställa in sina två sista spelningar på sin Englandsturné, på grund av att hon har problem med diskbråck. Konserterna som skulle ha hållits i Glasgow och Manchester, 18 respektive 19 april, kommer få nya datum, meddelar hon via sin hemsida.

Man får hoppas att ryggbesvären löser sig snart, då hon har en planerad konsert på Cirkus i Stockholm, den 2 maj. Senare i sommar ska Lykke Li även ut på festivaler och spela på bland annat Roskildefestivalen, som hålls mellan den 30 juni och den 3 juli, samt på Peace & Love-festivalen i Borlänge, som arrangeras den 28 juni - 2 juli.

I början av mars släppte Lykke Li sitt senaste album "Wounded Rhymes". GAFFAs Özgür Kurtoglu gav albumet 4/6 i betyg och skrev bland annat:

"Att boka in spelningar i Berlin, Paris, London, Stockholm och New York några månader innan släppet av ens högt eftertraktade och emotsedda andra studioalbum är inte bara snyggt, självsäkert och ett tecken på att karriären går rätt bra ändå. Det är samtidigt ett statement, ett kaxigt frontande om den egna statusen och det egna värdet som artist. Lykke Li, med endast ett debutalbum i bagaget, ska inte kunna göra så. Men Lykke Li vore inte Lykke Li om det inte hade gått vägen ändå."

Läs hela recensionen här.

För biljettinformation till Lykke Lis konserter, kika in på GAFFA.se/live.

ANNONCE