Nyhet

PJ Harvey till Sverige

Anammar kyrkan under kommande besök.

I somras var hon en av Roskildefestivalens dragplåster, men närmare än så kom hon inte Sverige den gången. I oktober hamnar dock PJ Harvey åter på våra breddgrader, då hon gästar Filadelfiakyrkan i Stockholm för en konsert. Senaste Sverigebesöket skedde under maj 2009, då tillsammans med John Parish. Nu står hon på egna ben och med nytt album, "Let England Shake". En skiva som har hyllats unisont och uppmärkammats för sitt politiska tema, där bland annat världsläget och situationen i England kommenteras via en krigsrelaterad historiebakgrund.

"Albumet Let England shake är en uppgörelse med krigsmakternas våld och med PJ Harveys hemland England i synnerhet, som inte väjer, men rymmer samtidigt flera sidor än de direkta och brutala spåren av massakrer och bombanfall." Så beskrev GAFFAs recensent Björn Schagerström albumet. Läs hela recensionen här.

"Let England Shake" har även nominerats för 2011 års Mercury Music Prize. Kanske har vi att göra med en färsk Mercury Prize-vinnare när PJ Harvey beträder Filadelfiakyrkans scen 21 oktober.

Biljetter går att införskaffa via GAFFA.se/live.

ANNONCE