Nyhet

PJ Harvey släpper ny låt – meddelar Europaturné

Artisten ger ut en andra låt från sitt kommande album, I Inside the Old Year Dying. Låtsläppet åtföljs av en animerad musikvideo.

PJ Harvey släpper den nya singeln I Inside The Old I Dying från sitt kommande studioalbum I Inside the Old Year Dying som ges ut den 7 juli. I ett pressmeddelande berättar artisten att "den vackra låten gäckade oss ända till den allra sista dagen i studion":

– Under de föregående fem veckorna hade vi försökt så många gånger att fånga den och misslyckats, men sedan uppfann John (Parish reds. anm) känslan i gitarrmönstret på nytt.

Hon fortsätter:


– När han demonstrerade det i kontrollrummet gav Flood mig en mikrofon och tryckte på inspelning medan jag satt bredvid John och försökte komma på hur jag skulle sjunga till det. Resultatet fångar på något sätt den eteriska och melankoliska längtan jag letade efter.

I texten väntar alla på att frälsaren ska dyka upp igen – allt och alla väntar på att denna kärlekens och förvandlingens gestalt ska komma.


Samtidigt som den andra låten släpps har Harvey också tillkännagivit en rad turnédatum i Storbritannien och Europa med början i slutet av september med spelningar i Dublin, Glasgow, London och Manchester innan turnén fortsätter genom kontinentala Europa. Det blir dessvärre inga stopp i Sverige, men i Köpenhamn och Oslo.

LÄS OCKSÅ: PJ Harvey hintar om nytt album: "Detta är ett firande"

ANNONCE