Nyhet

Fler svenskar till by:Larm

Oslo-festivalen presenterar en rad nya band.

I tisdags blev I Break Horses och Grande Roses klara för grannlandets branschfestival i Oslo. Idag lägger festivalen till Loney Dear (bilden) och Simian Ghost i den svenska line-upen. 

Emil Svanängens alias, Loney Dear, släppte sin femte fullängdare i oktober. Elvaspåriga "Hall Music" beskrevs av GAFFAs Maria Stacke som "stämningsfullt, vackert och drömskt" i sin recension. I samband med albumsläppet spelade Svanängen på bland annat Hagakyrkan i Göteborg: 

"Även om man i Loney Dear först kan höra en man som håller sig till begränsningar förstår man snabbt att det är helt tvärtom. Emil Svanängen vill sudda ut musikaliska landskap, inte stanna till någonstans. Ibland vill han rent av vara överallt, hela tiden", skrev GAFFAs recensent Daniel Magnusson om spelningen.

Simian Ghost är skapelsen som växte sig från att vara ett soloprojekt till en trio bestående av Sabastian Arnström, Erik Klinga och Mathias Zachrisson. Nyligen släppte bandet singeln "Bicycle Theme", det första smakprovet från det kommande albumet som släpps i slutet av februari.

Utöver Loney Dear och Simian Ghost tillkommer ett antal norska band, däribland det ökända black metal-bandet Mayhem. 

by:Larm har hittills över 50 musikakter bokade och är Skandinaviens största kongress- och showcasearena för musikbranschen. Festivalen hålls årligen under tre dagar i februari med ny arrangörsstad varje gång. I år äger by:Larm rum i Oslo 16-18 februari.  

ANNONCE