Nyhet

Metallica till Skandinavien

Framför "The Black Album" i sin helhet.

Metallica rullar ut datumen inför sommarens Europaturné och meddelar att de tar sig en sväng förbi Skandinavien. Den 23 maj spelar hårdrocksjättarna i Oslo på Vallehovin och två veckor senare spelar de på danska Fængslet i Horsens, den 6 juni.

Bandet meddelar att fler datum tillkommer på Europasvängen. Kommer vi få en spelning i Sverige måntro?

Europaturneringen firar 20-årsjubileumet av "The Black Album" och gruppen spelar således hela skivan i sin helhet. "The Black Album" bjöd på låtar som "Enter Sandman", "Nothing Else Matters", "Sad But True" och "Wherever I May Roam", vilka kom att bli klassiker inom hårdrocken. Skivan har sålt över 22 miljoner exemplar. 

I somras spelade Metallica på Ullevi i Göteborg på storkonserten "The Big Four", som direktsändes på SVT. Ett fullsatt Ullevi och 700 000 tv-tittare såg gruppens två timmar långa vistelse på scenen. GAFFAs Tomas Lundström var på plats och hyllade konserten med högsta betyget sex stjärnor: 

"Metallicas spelning var i stort sett klockren, från sammanställningen av låtlistan till framförandet av densamma. Bandet gav, de strax under 57 000 i publiken tog emot och skickade tillbaka, Metallica växte ännu mer. Det var ett taggat Metallica i sitt esse vi fick se på Ullevi."

Läs hela recensionen här.

Biljetterna för konserterna i Oslo och Horsens börjar säljas den 8 december klockan 9.00 respektive klockan 10.00.

ANNONCE