Nyhet

Mustasch tappar trummis

Danne McKenzie lämnar bandet på grund av bråk.

Det var i fredags förra veckan som Mustasch berättade för lyssnarna på radiokanalen Bandit Rock att Danne McKenzie kastar in handduken. 

Danne McKenzie har varit trummis i Mustasch sedan 2009, då Mats "Dojan" Hansson slutade av hälsoskäl.

– Jag och Ralf klarar inte av att jobba ihop. Vi gillar varandra, men det går inte att jobba. Det är bättre att inte bli ovänner, och då gör vi såhär och fortsätter vara kompisar istället, sa McKenzie till Bandit Rock. 

– Jag och Danne är väldigt lika, det smäller direkt. Pang säger det bara, sa Ralf Gyllenhammar angående diskussionerna mellan dem två. 

McKenzie och Gyllenhammar satsar nu på att lappa ihop vänskapen de hade innan de började spela ihop.

– Vi får börja spela badminton igen, sa musikerna.  

Mustasch är snart aktuella med ett nytt album, "Sounds Like Hell, Looks Like Heaven", som kommer ut den 1 februari. I samband med släppet beger sig bandet ut på en två månader lång Skandinavienturné med start den 24 februari i Helsingborg. Gruppen söker en ny trummis inför turnén.  

Mustasch bildades 1998 på ön Orust. 2000 släppte bandet ep:n "The True Sound of the New West" och två år senare kom det första fullängdsalbumet "Above All" som blev nominerat till en grammis. 2007 vann gruppen en grammis som "Årets hårdrock" för albumet "Latest Version of the Truth". 

ANNONCE