Nyhet

Sugarplum Fairy konsertaktuella

Malmö får besök av Borlängebandet.

Sugarplum Fairy inviger nypremiären av klubben Beggars Banquet på Debaser i Malmö. Lördagen den 21 januari står de på scen för att leverera hits som "You Can't Kill Rock'n'Roll" och "Stay Young".

Bandet bildades i Borlänge 1998 och består av bröderna Viktor och Carl Norén, David Hebert, Kristian Gidlund och Jonas Carlsson. Senaste gången bandet uppträdde var på Peace & Loves uppvärmningsfest i somras. Innan dess har Sugarplum Fairy varit ett återkommande inslag på festivalen sedan 2001.

2010 började Carl och Viktor Norén att ägna sig åt soloprojekt, men gruppen hann ändå släppa live-dvd:n "Peace & Love 2010 Sugarplum Fairy" strax innan jul. 


I april intervjuade GAFFA Viktor Norén för mer detaljer kring projektet Viktorious Weekend, vars koncept bestod av att släppa en ny låt varje vecka. 

– Jag sa det redan från början att jag ville göra annorlunda musik men även presentera den på ett annorlunda sätt. Det skulle vara mer en process som pågick under hela tiden. I vanliga fall släpper man en singel, ett album, beger sig ut på turné och sen är det klart. Jag ville hålla det mer levande, säger Viktor intervjun. Läs den i sin helhet här.

Spelningen den 21 januari blir Sugarplum Fairys första i Malmö sedan 2008. 


ANNONCE