Nyhet

Kristian Gidlunds ord kommer hem till Borlänge – barndomsvännen står för musiken

Teaterpjäsen I Kroppen Min, baserad på Kristian Gidlunds texter, har premiär i hemstaden Borlänge. För musiken står barndomsvännen och musikern Mats Björke.

Kristian Gidlund, född och uppvuxen i Borlänge och känd som trummis i rockbandet Sugarplum Fairy, fick sin cancerdiagnos 2011 och började snabbt dela sina tankar om livet och döden på sin blogg I Kroppen Min. I somras sattes en teaterpjäs baserad på texterna från bloggen upp på Parkteatern i Stockholm.

Nu är det dags för pjäsen att ge sig ut på en turné runt om i landet.

Premiären äger rum i Borlänge, och det är nästan exakt tio år sedan Kristian Gidlund gick bort i cancer 2013.


Kristian Gidlund och Mats Björke var barndomsvänner och de turnerade senare i livet tillsammans med sina respektive band, Sugarplum Fairy och Mando Diao. Nu är det Björke som komponerar och framför musiken som ackompanjerar Gidlunds texter i pjäsen.

– Det var familjens idé att jag skulle komponera musiken. Så det har varit oerhört ärofyllt, säger Björke till SVT Nyheter.

Han berättar att musikskapandet för pjäsen kom naturligt för honom, som om han tillsammans med sin gamla vän skapade något helt nytt.


– Det har varit sådana positiva stunder av glädje i skapandet för mig. Det viktiga nu är att hela landet ska få se den här föreställningen.

LÄS OCKSÅ: Kristian Gidlunds ord blir teater

ANNONCE