Nyhet

The Drums utökar sin Sverigeturné

Brooklyn-bandet även till Göteborg.

Som GAFFA tidigare rapporterat kommer The Drums till Sverige i mars nästa år för att spela i Lund och Stockholm. Nu utökar Brooklyn-bandet sin Sverigeturné med en konsert på Brewhouse i Göteborg. Datumet för den nya spelningen är den 11 mars.

The Drums var ett av förra årets mest hajpade band med genombrottshitten "Let's Go Surfing". Gruppen släppte så sent som i höstas sitt andra album "Portamento". I en intervju med gruppen i samband med släppet, beskrivs det nya albumet som svartare än debuten "The Drums" från 2010.

– "Portamento" är inte lika storslagen. Vi känner oss mycket närmare de här låtarna. Jag lyssnade på ep:n "Summertime!" för första gången sedan vi släppte den för tre år sedan – och det var en spöklik känsla att höra att det lät så olikt, säger sångaren Jonathan Pierce. Läs hela artikeln här.


GAFFAs Maria Stacke recenserade "Portamento" och gav skivan tre av sex stjärnor i betyg:

"Bandet har själv sagt att de velat göra en mer personlig och mindre filmisk skiva. En hedersvärd utgångspunkt, debutens många poser var dess styrka, men också dess svaghet. Soundet i grunden detsamma, om än med ett mörkare stråk, och mindre av de lättsamma tongångarna." Hela recensionen hittar du här.

Datum The Drums spelar i Sverige nästa år:


8 mars – Mejeriet, Lund
9 mars – Berns, Stockholm
11 mars – Brewhouse, Göteborg

Biljetterna till spelningen i Göteborg släpps den 22 december kl 10.00.

ANNONCE