Nyhet

"Det hade varit skönt att lägga The Drums åt sidan"

Gruppen funderar på att ta paus men först väntar tre Sverigespelningar.

New York-bandet slog igenom på bred front 2010, när singeln "Let´s Go Surfing" rusade fram längs topplistorna och bandet fick i och med det en publik de aldrig ville ha.

– Det kom folk till våra spelningar och trodde att vi var ett surfband, säger bandets sångare Jonathan Pierce. Trots att det bara är en löjlig sång vi skrivit. Men vi har aldrig trott eller lyssnat på hajpen, utan varit medvetna om att det kan ta slut imorgon. Vi är ganska lugna på det sättet. I och med den nya skivan, "Portamento", har vi nog förlorat 50 procent av de som var våra fans under första albumet. Men vi har också fått 50 procent nya, och helt ärligt, så gillar vi de nya betydligt mer.

Gruppen har i stort sett varit på turné sedan 2008 och det börjar bli jobbigt. När GAFFA pratade med frontmannan Pierce hade bandet precis anlänt till Danmark.


– Alltså, jag älskar att skriva musik och göra låtar men den här ständigt pågående turnén börjar bli lite tröttsam. Men det kommer och går. Ibland är det roligt, ibland mindre så. Det viktigaste och roligaste är ändå att spela. Det är värre när jag är hemma i New York, då ser jag vad jag gått miste om. Jag har i stort sett inget socialt liv kvar hemma.

Det senaste året har bandet ökat i antal, medlemmarna har gått från fyra till fem. I och med detta har även ljudbilden vid konserterna ändrats.

– Innan brukade vi spela en hel del back´n´track men nu är allt vi spelar helt live. Det är bättre tryck och jag tror publiken uppskattar det också. Det är dessutom bättre drag i Europa i allmänhet om man jämför med USA. I USA är publiken mer reserverade, men här i Europa förvandlar de spelningen till en fest. Det gillar jag.


The Drums spelar i Sverige den 8 april i Lund, dagen efter i Stockholm och den 11 april kommer bandet till Göteborg.

– Svenska fans är sköna. Ni är inlyssnade och förstår musik. Dessutom kommer några av mina favoritband från Sverige, The Embassy och The Tough Alliance. För fem år sedan var The Tough Alliance de enda jag lyssnade på. Briljant popmusik, sådan vi strävar efter att göra. Vi har jämförts med dem, men vi har också jämförts med The Smiths och helt ärligt, inga influerar oss mer än vi själva. Det finns inget så tröttsamt som när folk placerar in oss i ett fack. Det är så jävla lätt att bara jämföra oss med något som redan finns därute.

Efter att ha släppt en skiva både 2010 och 2011, ser framtiden oviss ut för The Drums. Något nytt material har det inte snackats om inom bandet och framförallt inte om någon ny skiva.


– Vi får se vad som händer i framtiden. Jag tror att alla börjar bli lite trötta på varandra. Det hade varit skönt att lägga The Drums åt sidan ett tag och bara skriva låtar åt andra, och att få vara hemma längre än en vecka åt gången. Alla är väldigt sugna på att bara ta det lite lugnt.

ANNONCE