Nyhet

The Drums till Sverige

Hajpade popbandet till Stockholm och Lund.

Brooklyn-bandet The Drums kommer till Sverige, meddelar arrangörerna på Luger. Den 8 mars ställer sig gruppen på Mejeriets scen i Lund, för att dagen efter, 9 mars, spela på Berns i Stockholm. Biljetterna börjar säljas på fredag från och med klockan 9:00. 

The Drums var ett av förra årets mest hajpade band med genombrottshitten "Let's Go Surfing". Gruppen släppte så sent som i höstas sitt andra album "Portamento". I en intervju med gruppen i samband med släppet, beskrivs det nya albumet som svartare än debuten "The Drums" från 2010. 

– "Portamento" är inte lika storslagen. Vi känner oss mycket närmare de här låtarna. Jag lyssnade på ep:n "Summertime!" för första gången sedan vi släppte den för tre år sedan – och det var en spöklik känsla att höra att det lät så olikt, säger sångaren Jonathan Pierce. Läs hela artikeln här.


GAFFAs Maria Stacke recenserade "Portamento":

"Bandet har själv sagt att de velat göra en mer personlig och mindre filmisk skiva. En hedersvärd utgångspunkt, debutens många poser var dess styrka, men också dess svaghet. Soundet i grunden detsamma, om än med ett mörkare stråk, och mindre av de lättsamma tongångarna." Hela recensionen hittar du här. 

Musikvideon till hitsingeln "Let's Go Surfing":


Utöver Sverige ska The Drums även besöka den spanska festivalen Primavera Sounds 2012, samt göra konserter i bland annat Storbritannien, Frankrike och Tyskland.  

ANNONCE