Nyhet

Earth Crisis äntrar svensk mark

De amerikanska hardcoregiganterna är redo för Sverige i sommar.

När Getaway Rock Festival 2011 idag fortsätter med sina bandsläpp står tunga namn som Hammerfall, Dynazty och Earth Crisis att finna bland de bokade akterna.

Sedan starten 1989 har de amerikanska hardcoregiganterna i Earth Crisis spridit budskap om djurrätt, straight edge och politik, via låtar som "All Out War" och "Firestorm". Efter upplösningen 2001 kom de så småningom att återförenas 2007 och släppte två år senare studioalbumet "To The Death". I sommar kommer de till Sverige för att genomföra en konsert på årets upplaga av Getaway Rock Festival i Gävle.
 
Göteborgsbaserade Hammerfall bildades 1993 och har sedan dess etablerat sig som en av Sveriges största heavy metal-exporter. Bandet albumdebuterade 1997 med "Glory To The Brave" och fick sitt stora internationella genombrott i samband med det tredje albumet "Renegade". Hammerfall är precis klara med sitt nya album, som de producerat ihop med James Michael (Mötley Crüe, SIXX:AM) i Nashville, USA.

– Nya materialet innehåller många nya fräscha sätt att se på våra musikaliska idéer, vi försöker behålla grundtanken med Hammerfall men försöker samtidigt att uppdatera och förändra genomförandet. Det kommer bli tyngre och inte riktigt lika rakt på som tidigare album, men såklart kommer vi att fortsätta vara trogna till vad vi tycker att Heavy metal handlar om, berättar gitarristen Oscar Dronjak i ett pressmeddelande.


Klara akter sedan tidigare är bland annat Agnostic Front, Alice Cooper, Bullet For My Valentine, Youth of Today, Entombed, Death Angel, Papa Roach, Danzig, Evergrey, Ghost, Graveyard, Marduk, Opeth och Sonata Arctica.  

Getaway Rock Festival 2011 pågår den 7-9 juli i år och hålls precis som förra året i Gävle. För biljettinformation var god besök vår konsertguide GAFFA Live.

ANNONCE