Nyhet

PJ Harvey kan bli krigskorre

The Imperial War Museum har visat intresse för den skivaktuella artisten.

Innan PJ Harvey drog igång projektet med albumet "Let England Shake" forskade hon under två år om första världskriget. Hennes kunskaper om det fyra år långa kriget har imponerat Roger Tolson på The Imperial War Museum, som nu överväger att be om PJ Harveys tjänster. Först och främst som krigskorrespondent.

– Vi är helt klart intresserade av att jobba med PJ Harvey, säger Roger Tolson till The Guardian. Vi ska diskutera det hela, då vi aldrig tidigare har skickat en musiker till en krigszon.

PJ Harveys senaste verk "Let England Shake" släpps idag (14/2) och behandlar bland annat effekterna av Englands medverkan i första världskriget. GAFFAs Björn Schagerström lät sig besegras och delade ut fem av sex stjärnor:

"I ironiskt betitlade "The glourious land" sjunger Polly Jean Harvey om att Englands och USA:s åkrar är plöjda av marscherande fötter och stridsvagnar. Frukten av skörden är deformerade, föräldralösa barn. I "The words that maketh murder" hänger bortsprängda armar i träden och döden är överallt i "All and everyone". Albumet "Let England shake" är en uppgörelse med krigsmakternas våld och med PJ Harveys hemland England i synnerhet, som inte väjer, men rymmer samtidigt flera sidor än de direkta och brutala spåren av massakrer och bombanfall." Läs hela recensionen här.

Hur PJ Harvey ställer sig till att börja arbeta för The Imperial War Museum återstår att se. Vi återkommer när vi vet mer.

Läs en längre intervju med PJ Harvey i GAFFAs februarinummer.

ANNONCE