Nyhet

Cowboy Junkies släpper nytt album

Det alternativa countrybandet ger ut hyllningsalbumet "Demons" 14 februari.

Cowboy Junkies är legendariska inom den alternativa countryrock-scenen. Nu planerar de en hyllningsskiva till Vic Chesnutt, med titeln "Demons". Förra året släppte kanadensarna den kritikerrosade "Renmin Park". Albumet fick begränsad uppmärksamhet hemma, men den brittiska musiktidningen Mojo skrev bland annat: 

"[Remnin Park år] så laddad med spänning och innovation att det är som att lyssna på Beck om han hade hängt med Neil Young, Nick Cave och en bedrövad sångare från Beijing Opera."

Cowboys Junkies är vad de heter – en kombination av folk-rock, blues och släpig sång och har spelat tillsammans sedan 1986.

Bandet bildades av Timmins-syskonen Michael, Peter och Margo. 2008 spelade bandet på nytt in låtarna på debutalbumet "The Trinity Session" 20 år efter att skivan släpptes. Under nyinspelningen tog trion hjälp av bland andra Ryan Adams, Jeff Bird och Vic Chesnutt.

Just Vic Chesnutt är författare av spåren på den kommande hyllningsskivan "Demons", som Cowboy Junkies släpper inom kort.

Vic Chesnutt dog av en överdos medicin 2009, 45 år gammal. Cowboy Junkies hyllning till honom släpps 14 februari. Och låtlistan är som följer:

1. Wrong Piano

2. Flirted With You All My Life

3. See You Around

4. Betty Lonely

5. Square Room

6. Ladle

7. Supernatural

8. West of Rome

9. Strange Language

10. We Hovedered With Short Wings

11. When the Bottom Fell Out

ANNONCE