Nyhet

Mest lästa recensionerna – v 27

Vi tyckte till – ni läste.

Metallica – Ullevi, Göteborg

"Lyckligtvis märktes det att det var med turnépaketet Big 4 som Metallica kuskar runt för tillfället. Det gjorde att inriktningen på konserten låg bortom alla mer radiovänliga, snällare låtar och istället var det bandets thrash metal-ådra som stod i centrum."

Håkan Hellström – Utopia, Peace & Love

"Jag kan bara ana att detta är en vanlig dag på jobbet för Håkan. Nästan detsamma gäller för publiken som har bevittnat de storslagna gesterna många gånger förut. Mycket nytt material spelas, från '2 steg från paradise' och 'För sent för edelweiss', men det gör dem inte till nyheter för det. Så konstant som han turnerat är det märkligt att repertoaren inte är mer urvattnad."

Bob Dylan – Utopia, Peace & Love

"Han har tagit steget från att vara människa till att vara något annat, och det gör det svårt att känna historiens vingslag när han går upp på festivalens största scen. Att han ska vara personen bakom alla DVD:s och presskonferensklipp där han säger 'I consider myself a singer / dancer', är förstås helt overkligt. Men genom låtarna väcks minnet till liv. Öppningen är fantastisk, och om man riktigt lyssnar går det att ana fragment av den otroliga låtskatt som finns att hämta av."

Alice Cooper – Gröna Lund, Stockholm

"Udden finns inte längre där och trots att Cooper troget låter sig avrättas på klassiskt manér så kan inte ens giljotinen rädda denna konsert från en plastig eftersmak. Det är helt enkelt svårt att hitta något som känns genuint då det inte längre finns någon skräck kvar i skräckrockaren."

30 Seconds To Mars – Utopia, Peace & Love

"Med bombastiska trummor som stegrar i takt med publikens arrangerade allsång finner bandet ett säkert med stämningshöjande kort som utnyttjas så frekvent som möjligt. Ibland fungerar det ypperligt, men ju längre spelningen lider, desto mer förvandlar Leto det till ett jippo."

ANNONCE