Nyhet

Brett Anderson med solosläpp

Suedes frontman utkommer med ”Black Rainbows” i höst.

När Suede återförenades förra året, efter sju års avbrott, var det många som hoppades på nytt material. I en intervju med Rolling Stone avslöjade mycket riktigt sångaren Brett Anderson att ett par nya låtar var skrivna, men att ingenting ges ut om det inte är tillräckligt bra. Brett var också tveksam till hur länge Suede kan turnera med enbart gammalt material.

Nu ser det ut som att en eventuell Suede-skiva får vänta. Brett har istället planerat släppa en ny soloskiva, "Black Rainbows", hans fjärde i ordningen. Releasedatum är satt till den 26 september och skivan följer upp "Slow Attack" från 2009. En singel från skivan, "Brittle Heart", släpps den 15 augusti. 

Men att Brett satsar på solokarriären betyder inte att Suede faller i glömska, utan bandet ger fortfarande ifrån sig material. Förra året kom dubbelskivan "The Best of Suede" och i juni släpps remastrade versioner av Suedes fem album. De senare med tidigare outgivet material, b-sidor, och demo-versioner inkluderat. Även DVD-skivor med konsertmaterial och intervjuer med bandmedlemmarna och texthäften medföljer släppet.

I sommar turnerar Suede runt i Europa, i Sverige spelar de på Hultsfredsfestivalen den 14 juli. För mer biljettinformation, se gaffa.se/live

ANNONCE