Nyhet

Deftones mot studion

Gruppens kommande turnépaus innebär inte musikpaus.

Idag påbörjar Deftones en Nordamerika-turné, som pågår fram till mitten av juni. Därefter tar de en turnépaus på två månader för att ladda inför en Europa-turné. Men en paus från musiken är det inte tal om. Enligt bandets frontman Chino Moreno har de planerat in studioarbete mellan ovanstående turnéer, meddelar Billboard.

Tanken är att bandet efter Europaturnén åter ska vända tillbaka till studion för att avsluta inspelningarna. Ett nytt album bör vara i hamn i början av 2012. Men hur det hela kommer att låta är, enligt Chino Moreno, för tidigt att förutspå.

– Alla har sina inspelningar och idéer, som de har samlat på sig. Men i vårt band blir inget till realitet förrän vi träffas i studion och utan störningsmoment kan fokusera tillsammans. Vi är inget vidare på att skapa under turnéer. Men när vi kommer hem och isolerar oss i ett litet rum, det är då vi kan starta, säger Chino Moreno till Billboard.


Bandets senaste albumgiv "Diamond Eyes" kom ut för cirka ett år sedan och var det första utan basisten Chi Cheng, som var med om en bilolycka 2008. Chi Cheng behandlas fortfarande för de skador olyckan orsakade och kommer inte att vara med på de kommande inspelningarna. Chino Moreno berättar dock att det går i rätt riktning för deras basist.

ANNONCE