Nyhet

Deftones har nytt album klart: ”Det är på väg och det är väldigt bra”

"Att skapa någonting ur ingenting är en känsla som är svår att toppa."

Under den gångna helgen spelade alt-rockikonerna Deftones på årets upplaga av Coachella Valley Music and Arts Festival i Kalifornien.

I en intervju backstage med radiostationen Kroq berättade bandet att deras nästa album är så gott som färdigt, och att sången i princip är det enda som är kvar.

Frontmannen Chino Moreno säger dock till radiokanalen att han inte vill ge en exakt tidsuppskattning för albumets release:


– Vi har inte bråttom. Vi vill att det ska bli fantastiskt, det är det viktigaste. Men det är på väg och ja, det är väldigt bra.

Bandets nya album efterföljer fullängdaren Ohms som släpptes för fyra år sedan. Moreno berättar vidare i intervjun om sin längtan efter den kreativa processen bakom låtskrivandet:

– Vi har spelat konserter, men inte fått till den kreativa biten. Vilket för mig alltid är den roligaste delen med att vara i det här bandet. Att spela live är kul, men att skapa någonting ur ingenting är en känsla som är svår att toppa. Vi är verkligen glada över det vi har jobbat med.


Lyssna på intervjun här:

Under sin spelning på Coachella passade Deftones även på att tolka The Smiths-klassikern Please, Please, Please, Let Me Get What I Want. Se ett klipp från konserten här:

LÄS OCKSÅ: SÅ VAR COACHELLAS FÖRSTA HELG


ANNONCE