Nyhet

Tidigare osläppt dokumentär om Ozzfest ’99 får grönt ljus

"Jag brukade vakna på morgonen, ligga i sängen och gråta i en halvtimme innan jag gick upp för att jag aldrig lyckades släppa den"

År 1999 spelade bland andra Black Sabbath, Deftones, Slayer, Primus, System Of A Down, Godsmack och Slipknot på samma festival. Stjärnspäckade Ozzfest ’99 filmades dessutom och blev till dokumentären We Sold Our Souls For Rock ’N’ Roll.

Regissören Penelope Spheeris (The Decline Of Western Civilization, Wayne’s World) har nyligen pratat om dokumentären i en intervju med The Metal Voice.

– Det är en film jag gjorde med Sharon och Ozzy [Osbourne] för 20 år sedan och den släpptes aldrig. Black Sabbath är med, original-Black Sabbath, Slipknot, Rob Zombie, System Of A Down, Godsmack, Fear Factory, bla bla bla, tio olika band, med Buckethead på en kyrkogård. Det är en toppenfilm. Och Sharon säger att hon kommer släppa den nu, efter 20 år.


Spheeris fortsätter berätta att hon bland annat filmade Slayer på Alcatraz, Slipknot vid Washingtonmonumentet och att filmen innehåller mycket backstage-material med Ozzy.

– Jag jobbade i tre år med filmen och den släpptes aldrig. Jag brukade vakna på morgonen, ligga i sängen och gråta i en halvtimme innan jag gick upp för att jag aldrig lyckades släppa den. Och nu idag, jag menar, det är ett historiskt dokument av Ozzfest 1999.

Se intervjun här:


Enligt Blabbermouth visades We Sold Our Souls For Rock ’N’ Roll på filmfestivaler när den var aktuell för över 20 år sedan, men fick aldrig en officiell release på grund av rättighetsproblem.

I intervjun förklarar Spheeris att filmen ännu inte fått ett releasedatum, men att hon har pågående diskussioner med Sharon Osbourne om när det kan tänkas bli.

LÄS OCKSÅ: THE HIVES TILL VENEZUELA - BLIR LANDETS FÖRSTA INTERNATIONELLA AKT PÅ TIO ÅR


ANNONCE