Nyhet

Foo Fighters går fram och tillbaka

Dokumentären ”Back and Forth” släpps på skiva i sommar.

Under april månad visades filmen om Foo Fighters karriär på ett stort antal biografer i USA och andra utvalda länder. I Sverige kunde "Back and Forth" ses på ett par nischade TV-kanaler, men nu finns ännu en möjlighet att uppleva bandets utveckling. "Back and Forth" når iTunes den 7 juni, och släpps på DVD och Blu-ray den 14 juni. Releasen innehåller 35 minuter extramaterial, som inte ingick i de tidigare visningarna.

Den Oscarsvinnande regissören James Moll tar avstamp i frontmannen Dave Grohls demoinspelningar under sin tid som trummis i Nirvana, och skildrar sedan Foo Fighters utveckling till ett av världens mest populära rockband. "Back and Forth" premiärvisades som en del i den marknadsföring bandet genomförde inför skivan "Wasting Light", ett album som GAFFA:s recensent David Winsnes (gav betyget 4/6 och) skrev såhär om:

"Slår man bort det tröttsamt förutsägbara ligger däri en del essens. Dave Grohl låter vålmående och riffen har efterlängtat nog hämtat sin råa kraft från begynnelsen av karriären. Bridge Burning är en explosionsartad albumöppnare vars första vågade sekunder golvar med en totalt oväntad hardcorestruktur."

Läs hela recensionen här.

ANNONCE