Nyhet

Öppet brev mot homofobisk hiphop

Indiepopparna Tegan And Sara till angrepp mot hajpade rapparen Tyler, the Creator.

I ett öppet brev till musikindustrin skriver Sara Quin från den kanadensiska tvillingduon Tegan And Sara om hiphopens, som hon upplever det, kvinnofientliga och homofobiska budskap. Brevet riktar speciellt kritik mot rapparen Tyler, the Creator, som nyligen utkom med sin skiva "Goblin", innehållandes många kontroversiella textrader. I brevet, publicerat på duons hemsida, skriver Sara bland annat följande:

"När journalister och kollegor försvarar, ursäktar och gratulerar Tyler, the Creator är det omöjligt för mig att inte kommentera. I en annan bransch; skulle jag där förväntas tolerera, förbise och finna en djupare mening i den här ungens sjuka retorik? Varför ska jag bry mig om hans musik eller dess "briljans" när budskapet är så motbjudande och ansvarslöst?"

Tyler, the Creator har i intervjuer sagt att hans texter inte är seriöst menade och att han inte är homofob. Systrarna Tegan och Sara Quin är båda lesbiska, men har många gånger sagt att de inte vill att folk ska fokusera på deras sexualitet. 2009 släpptes deras senaste skiva "Sainthood".


ANNONCE