Nyhet

The Exploited till West Coast Riot

Gör svenska punkband sällskap i senaste artistsläppet.

Under det tidiga 80-talet skördade The Exploited (bilden) enorma framgångar som ett av de mest framstående akterna inom den brittiska hardcorepunken. 1980 startade bandet det egna bolaget Exploited Record Company hemma i Edinburgh och gav under året ut en EP-skiva och singel.

Men det skulle dröja till året därpå och med debutalbumet "Punk's Not Dead", som det verkliga genombrottet kom. Albumtiteln var ett svar på de kritiska röster som dödsförklarat punkgenren. Albumet blev känt som en del av den andra punkvåg som svepte in över Storbritannien under första halvan av 80-talet. Senaste studioalbumet kom 2003 med "Fuck the System", men en ny skiva är i startgroparna.

The Exploited är en av de akter som West Coast Riot idag presenterar till festivalen. Övriga artister, samtliga svenska, listas nedan:


Atlas Losing Grip

Voice of a Generation


The Baboon Show

The Bones


Burning Libra

West Coast Riot äger rum den 16 juni i Göteborg. Bland festivalens andra akter hittas The Gaslight Anthem, Gogol Bordello, Bad Brains, Sum 41 och All Time Low. För mer biljettinformation, se gaffa.se/live


ANNONCE