Nyhet

Dr. Dre tar paus från musiken

Saknar "det där kliet".

I en intervju med det amerikanska magasinet Fader nämnde hiphop-ikonen Dr. Dre att han ska ta en paus från musiken när han har avslutat sina nuvarande produktionsåtaganden för andra artister.

Jag har jobbat med musik i 27 år nu, och det längsta jag någonsin varit utanför studion är två veckor. Jag kommer aldrig sluta med musik, det är som luft för mig. Jag ska ta en liten paus, njuta av lite tid med familjen, sa Dre mot slutet intervjun med Fader TV.

Han avslutade också med att säga att han väntar på att "få tillbaka det där kliet".

Dr. Dre:s sedan länge försenade tredje och sista album "Detox", som skulle ha släppts redan i juni 2008, kommer bli hans första sedan skivan "2001" från 1999. Två singlar har redan släppts: "Kush" som kom förra året med gästartisterna Snoop Dogg och Akon samt "I Need A Doctor" med Eminem och Skylar Grey. Men nu lär även "Detox" dröja ytterligare då Dre alltså tänkte ta en paus.

Dr. Dre är född i Compton, Los Angeles, och fick sitt genombrott med hiphop-kollektivet N.W.A. Han har gjort sig en karriär som bland annat soloartist och musikproducent.

ANNONCE