Nyhet

En spretig duo debuterar

Caroline Hjelt och Aino Jawo i Icona Pop berättar för GAFFA om sitt kärleksbarn ”Nights Like This”.

Svenska electroduon Icona Pop har tagit musikbloggar med storm. Nu har de äntligen släppt sin första ep "Nights Like This". Caroline Hjelt och Aino Jawo beskriver den som sin lilla bebis. En bebis de är väldigt stolta över. Egentligen skulle metaforen kunna gälla hela Icona Pop, ett kärleksbarn sprunget ur mötet mellan de två som förändrade allt. Numera är de bästa vänner, sambos och bandkollegor. En dynamisk duo som avslutar varandras meningar, som dessutom har satt Sverige på kartan med sin explosiva electropop av finaste kvalité.

Sagan om Icona Pop utspelar sig i realtid, och det är fortfarande lite oklart vart de, musikaliskt, är på väg. Aino beskriver hur de arbetar:

– Vi kan gå in i studion och sjunga på en trumloop och så sätter sig producenten och försöker bygga en trumloop som låter som det vi sjunger, och det blir så himla skevt men det är fantastiskt!

Själva säger tjejerna att de inte har något behov av att placera sig själva i ett fack, istället är det kreativiteten som styr. Caroline och Aino dj:ar flitigt och finner mycket inspiration i sitt letande efter ny musik, men säger att det också är lätt att tappa bort sig själv, bland tusen intryck och viljor.

Albumet som väntas i början av nästa år kan därför bli lite spretigt, menar de, men endast till följd av att de har fått göra precis som de vill, och låtit magkänslan styra.

– Vi har aldrig lagt oss ner, när det kommer till vår musik, vår lilla baby, förklarar Caroline. Vi har känt oss stolta över allt vi har gjort.

Icona Pop har dessutom några fina samarbeten bakom sig, bland annat tillsammans med The Knocks från New York, vilken finns att tillgå på ep:n, och franska Logo, som har släppts på en Kitsuné-samling. De lovar att ytterligare samarbeten står att vänta, men är något förtegna med fler detaljer än att det kommer bli riktigt bra.

– Senast vi har sagt något har det inte blivit av, förklarar Aino och Caroline fyller i:

– Vi vill inte jinxa det.

ANNONCE