Nyhet

Fleet Foxes intar Stockholm

Oslospelningen: "Bandet har ännu ett par nivåer innan den fulla potentialen är nådd"

Vackert, storslaget och kraftfullt. Så beskrev GAFFAs Henning Scherer Skjørsæter Fleet Foxes spelning i söndags på ett utsålt Sentrum Scene i Oslo. 

"Detaljerna i ljudbilden satt på plats, även om bandet använde så många instrument som möjligt (trummisen Joshua Tillman använde tamburiner som trumpinnar), eller begränsade sig till Robin Pecknolds sång och gitarr. Den senare var också lika blyg och inåtvänd som alltid, men Fleet Foxes-fansen har sedan länge insett att bandets konserter inte bygger på småprat. Eller så mycket som en introduktion av nästa låt, för den delen."

Spelningen belönades med fem stjärnor (läs den norska recensionen här), även om GAFFAs utsände tyckte att Seattle-bandet inte nådde sin fulla potential. 

"Ändå sitter man med en känsla av att bandet har ännu ett par nivåer innan den fulla potentialen är nådd. Det nya materialet som presenteras som extranummer verkar onekligen tillföra ännu mer kvalitet till diskografin, därmed hoppas vi på att Fleet Foxes fortsätter att utveckla sig också som liveband."

I kväll spelar Fleet Foxes på ett utsålt Annexet i Stockholm. Förband är den amerikanska singer-songwritern Alela Diane.

Fleet Foxes bildades 2001 i Seattle och består av fem bandmedlemmar. Den självbetitlade debuten från 2008 rönte stor uppmärksamhet och framgång världen över.

Musikvideo till "Mykonos":

Musikvideo till "White Winter Hymnal":

ANNONCE