Nyhet

Något att dansa till?

bob hund har släppt helt ny låt – se videon här.

I går släpptes bob hunds nya singel "Harduingetmankandansatill?" digitalt. Med låten följde även en musikvideo, regisserad och producerad av den tidigare Guldbaggenominerade filmaren Henry Moore Selder.

Bandet har valt att inte publicera någon text till låten ännu, och hälsar följande på sin hemsida:

"Vi vill inte lägga ut texten just nu. Vi vill att du skall lyssna extra noga."

Se den officiella musikvideon till nya singeln här:

Singeln är från det kommande ännu obetitlade albumet som är tänkt att släppas i februari. I september släpptes en annan singeln, "Stanna klocka stanna". Bandet är också aktuellt med en ny dokumentärfilm som kommer visas i SVT den 17 december klockan 19.00.

Den nya skivan följer upp gruppens kritikerrosade album "Det överexponerade gömstället" som kom i våras och belönades med fem av sex stjärnor av GAFFAs Josefin Bagge. Hon kallade den "ett konstverk i mästarklass":

"Skivan är en definitiv grower som man måste stryka medhårs för att liksom vänja sig vid. Hade det varit ett debutalbum hade extasen känts mer instinktiv. Men man behöver påminna sig själv om att det här är bob hund, och det känns rätt långt ifrån Istället för musik: Förvirring." Läs hela recensionen här.

Tidigare i år besökte GAFFA bob hund i Tambourin-studion i Malmö. Då berättade bandet att nästa album kommer vara lite ljusare än det förra. Men trummisen Christian Gabel var ändå försiktig i att spekulera om det som komma skall.

– Skivan ("Det överexponerade gömstället", reds anm.) som kommer nu kändes som stora klossar till låtar, medan det inledningsvis känns som att det är lite poppigare struktur på det som vi håller på med nu. Men jag har ingen aning om det kommer att hålla i sig tills vi är klara. Hela reportaget från Tamburine-studion finns att läsa här.

ANNONCE