Nyhet

Leonard Cohen spikar albumtitel

Gamla idéer har resulterat i nytt material.

Den levande legendaren Leonard Cohen gör sig redo för ännu ett skivsläpp, skriver Reuters. Albumet går under titeln "Old Ideas" och blir uppföljaren till 2004 års "Dear Heather". "Old Ideas" kommer att innehålla tio nya spår, och når lyssnaren någon gång under nästa år. Men om den följs av en turné är ännu osäkert.

Det mesta av materialet på "Old Ideas" var inspelat och klart innan Leonard Cohen åkte på turné i maj 2008, förutom en låt som skrevs under turnén. Han har tidigare sagt i en intervju med tidningen Rolling Stone att han själv står för produktionen.

Leonard Cohen föddes 1934 i Montreal, Kanada. Han har till dags dato sålt över 60 miljoner album. En av hans mest kända singlar är "Hallelujah". Låten, som handlar om Kung Davids relation med sin överbefälhavares hustru Batseba, har genom åren fått ett enormt genomslag och en rad olika covervarianter.


2008 valdes Leonard Cohen in i Rock And Roll Hall Of Fame. Samma år genomförde han sin första turné på 15 år med konserter i Kanada och Europa. På svensk mark var han senast i augusti, 2010, då han höll konsert i Malmö, Göteborg och i Stockholm.

ANNONCE