Nyhet

Postumt album från Leonard Cohen på väg – hör ett första smakprov

GAFFA.se – allt om musik

Även om det gått nästan tre år sedan Leonard Cohen dog, 82 år gammal och han släppte ett album bara 19 dagar före sin död har vi inte hört det sista från honom. Den 22 november släpps nämligen det postuma albumet Thanks For The Dance.

Låtarna är färdigställda av Cohens son, Adam Cohen, som också producerade det sista albumet Cohen gav ut innan sin död, You Want It Darker. Det kommande albumet är inspelat i Los Angeles och Berlin med bidrag från bland andra den spanske lutspelaren Javier Mas, som turnerade med Cohen från 2008 till 2013, Leslie Feist, Damien Rice och den tidigare samarbetspartnern Jennifer Warnes på kör, Richard Reed Perry från Arcade Fire på bas och Beck och The Nationals Bryce Dessner på gitarr.

”När vi komponerade och arrangerade musiken till hans ord valde vi hans mest karaktäristiska musikaliska signaturer, på det viset hade vi honom med oss”, säger Adam Cohen i ett pressmeddelande och fortsätter: ”Det som berör mig mest är den överraskande reaktionen från dom som har hört albumet. ’Leonard lever!’ Säger de en efter en.”

Hör ett första smakprov från det kommande albumet, låten The Goal

LÄS OCKSÅ: Island bötfälls efter politisk kupp under Eurovision

ANNONCE