Nyhet

My Morning Jacket till Sverige

Den albumaktuella gruppen kommer för två konserter i höst.

I november sätter Kentucky-bandet My Morning Jacket kurs mot Sverige. 17 november besöker gruppen Mejeriet i Lund och två dagar senare, 19 november, är det Münchenbryggeriet i Stockholm som gäller.

My Morning Jacket gav ut sitt senaste släpp, albumet "Circuital", i juni i år. En skiva som enligt bandet själva hämtade stor inspiration från hemstaden Kentucky.

– Skivan låter precis som vi hade tänkt oss och jag tror att mycket av det beror på att vi valde att spela in den här hemma, i Louisville något vi inte gjort på länge. Hela upplevelsen utgick från en slags trygghetszon, där man känner sig bekväm. Man beter sig alltid lite annorlunda borta, medan vi här, hemma, kunde slappna av och släppa fram enkelhet och "back to basics"-känsla, säger bandets trummis Patrick Hallahan till GAFFA. Läs hela intervjun här.


"Circuital" spelades in i en kyrka i Louisville och bandets frontare Jim James stod även den här gången som producent tillsammans med Tucker Martine (som även producerat åt SpoonR.E.M. och Sufjan Stevens).

GAFFAs recensent Andrea Arvidsson kallade skivan "En uppvisning i självsäkerhet och ödmjukhet" och gav den fem av sex stjärnor.

Biljetterna till båda ovanstående Sverigespelningar släpps nu på fredag, 5 augusti. Samma dag finns de även att köpa via GAFFA.se/live.


ANNONCE