Nyhet

Acid House Kings tar hjälp av indielegendar

“Heaven Knows I Miss Him Now” heter resultatet.

Svenska Acid House Kings har tagit hjälp av Dan Treacy från bandet Television Personalities. Han har lagt sång på Acid House Kings nya singel "Heaven Knows I Miss Him Now", som även gästas av TVP:s gitarrist, Texas Bob.

– Television Personalities är, i mitt tycke, ett av väldigt få band som lyckas hålla sig relevanta, intressanta och nyfikna idag som de var när de startade för långt över 30 år sen, säger Johan Angergård, Acid House Kings, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Kanske är det för att Dan Treacy aldrig riktigt lärt sig sjunga eller spela. Det känns lite som om de gör sin debut varje gång de släpper ett nytt album. För en som mig, som växt upp med en stor misstänksamhet mot alla typer av musikskolor, känns det väldigt tilltalande.


Television Personalities anses av många vara ett av Storbritanniens viktigaste indieband. De var bland annat Kurt Kobains favoritband, MGMT har skrivit en låt om Dan Treacy och de inspirerade Alan McGee till att starta det inflytelserika skivbolaget Creation Records.

"Heaven Knows I Miss Him Now" släpps 19 oktober på sjutumsvinyl och digitalt.

ANNONCE