Nyhet

Lämnar Those Dancing Days för Vulkano

Bandpausen har lett till nytt projekt – ”en reaktion mot fyrkantig popscen”.

I augusti tog popbandet Those Dancing Days en paus på obestämd tid. Men ur detta avsked vaknade ett vulkanutbrott, eller rättare sagt: bandet Vulkano.

– Vi har inte spelat in någon EP eller skiva ännu. Men vi är lite som en vulkan. Just nu ligger vi fortfarande och puttrar som lava inuti vulkanen, men sen vill vi explodera, säger Cissi Efraimsson (bilden) i en intervju med Alltomstockholm.se

Gruppen består av Cissi Efraimsson, Lisa Pyk Wirström och Rebecka Rolfart. Alla med rötter i avsomnade Those Dancing Days.

Vulkano är enligt bandmedlemmarna inget nytt projekt.

– Vi satte i gång redan i början av året men vi har hållit det för oss själva. Nu satsar vi till hundra procent på det här, säger Cissi till alltomstockholm.se

---En reaktion mot Those Dancing Days---

Med Vulkano ville medlemmarna ta ett steg bort från Those Dancing Days. Här handlar texterna istället om naturfenomen och mytologi. Cissi menar att det är något av en reaktion mot Those Dancing Days.

– Lite, men också mot hela den kommersiella popscenen som jag upplever som ganska fyrkantig. Det är inget fel att skriva om "I love you baby" men musik kan vara så himla mycket mer.

ANNONCE