Nyhet

Soulfly och Adept till Metaltown

Den forne Sepultura-grundaren kommer till Göteborg med band.

Med två månader kvar tills dess att festivalen slår upp dörrarna offentliggör Metaltown nu även två nya band. Det handlar om det brasiliansk-amerikanska bandet Soulfly med före detta Sepultura-frontmannen Max Cavalera i spetsen och svenska metalcore-gunstlingarna Adept.

Soulfly firar 15 år som band i år och tidigare i vår släppte bandet sitt, enligt sångaren Cavalera, hårdaste album hittills. GAFFAs recensent Tatiana Castillo Madrid verkar delvis hålla med och tackar producenten och ett nytillskott för det i sin recension av albumet "Enslaved":

Visst förekommer flummiga inslag som de spanska gitarrerna i Plata O Plomo, en låt som dock har något jäkligt bad latino över sig, men det är absolut inte på samma experimentella nivåer som tidigare. Zeuss och rekryteringen av dödstrummisen David Kinkade har definitivt gjort sitt för att dra Soulfly mot allt tyngre marker. Vi tackar för det.


Även Adept visade upp ett tungt album i och med förra årets "Death Dealers".

Metaltown äger rum den 15 till 16 juni på Göteborg Galopp och klara band sedan tidigare är bland andra: Opeth, Nasum, Slayer, Lamb of God, Marilyn Manson och Mastodon.

Köp biljetter via GAFFA.se/live.


ANNONCE