Nyhet

Ny festival i Stockholm

GAFFA.se – allt om musik

– I en tid där scen efter scen får lägga ner gör vi motsatsen och startar en ny festival i Stockholm, hälsar iniativtagaren Stoffe Johansson, grundare av High 5ive Music, i ett mejl.
 
Nu har hon plus några till startat en festival med inriktning inom alternativ metal och rock. High 5ive Summer Fest sker 24-25 augusti på Kraken i Stockholm.
 
Festivalen sträcker sig alltså över två dagar och lineupen består av 28 svenska och internationella band.
 
– Vi har hämtat inspiration från andra internationella festivaler som Slam Dunk Festival, UK Tech Fest och Groezrock för att ge den svenska publiken dess egen motsvarighet, säger Maja Jogre.
 
Svenska tungviktare som Adept och Humanity's Last Breath spelar varsin dag under helgen och publiken har möjligheten att se utländska artister som bland annat Trash Boat (UK), WSTR (UK), Shokran (RU), Ghost Iris (DK) och Captives (UK) utöver den svenska eliten. Dessutom så annonseras fler artister och den fullständiga lineupen 25 Juni.

– Vi anser att det är viktigt att hålla Sveriges och Stockholms musikscen vid liv och vill hitta de nya talanger som vi vet finns där ute. Därför arrangerar vi även 27 juli en musiktävling på restaurangen Copperfields i Stockholm. Där kommer en jury bestående av representanter från bl.a. Spotify och andra specialister inom musikbranschen tillsammans med röster från publiken utse ett band som vinner en plats i lineupen på festivalen 24 augusti, avslutar Stoffe Johansson.
 
ANNONCE