Nyhet

Bobby Womack ställer in

Har avblåst samtliga turnédatum i augusti, inklusive det på Way Out West.

Soulsångaren Bobby Womack, som startade sin karriär i The Womack Brothers redan 1952, bokades i maj till Way Out West, men i dag meddelades det att han har blivit tvungen att ställa in. Ingen officiell förklaring har offentliggjorts men festivalen uppger att Womacks samtliga augustidatum är inställda.

Bobby Womack diagnosticerades i mars i år med cancer i tjocktarmen, något som han sedan friskförklarades för i maj efter en lyckad operation.

I samma veva släpptes hans tjugosjunde platta The Bravest Man In The Universe. Den belönades med fem av sex stjärnor av GAFFAs recensent Fredrik Thorén, som utsåg den till Womacks bästa skiva sedan Communication från 1971, med orden:


"Damon Albarn, tidigare Gorillaz och Blur, har här med sin fantastiska känsla för beats gjort Womacks bästa skiva sedan 1971 års Communication. Ett pillande med trummande synthesizers, housepianon och loopar tillsammans med Womacks baktunga gnällsoulsröst i bakgrunden, pareras med akutiska ballader, gäster som Lana Del Rey och samplade tal."

Läs hela recensionen här.

ANNONCE