Nyhet

Nytt från Interpol-sångare

Släpper andra soloplattan i oktober.

Enligt NME är Banks titeln på Paul Banks, sångare i Interpol, nya soloplatta. Det är uppföljaren till solodebuten Julian Plenti Is… Skyscraper från 2009 och ep:n Julian Plenti Lives... som släpptes i juni i år.

Skivan kommer innehålla tio låtar och öppningsspåret The Base är redan nu tillgängligt för gratis nedladdning via skivbolaget Matador Records. Klicka här.

Interpol har för närvarande en paus, vilket trummisen Sam Fogarino flaggade för i en intervju med Pitchfork i samband med bandets spelning på Reading-festivalen förra året. Sista spelningen innan uppehållet ägde rum den 11 november i Buenos Aires.


Senaste skivan var självbetitlad och släpptes i september 2010. Den gavs betyget fyra av sex stjärnor av GAFFAs recensent Andreas Häggström, som tyckte att Interpol slutat avancera framåt.

"Den avgörande tyngden och pondusen finns inte riktigt längre kvar för att gå vinnande ur striden mot det förgångna, eller för den delen inleda en ny epok. Trots att Interpol inledningsvis sår många förhoppningar skördar det i slutänden inte tillräckligt för ett potentiellt ännu högre betyg."

Läs hela recensionen här.


ANNONCE