Nyhet

Hurts släpper ny skiva i mars

Se nyaste singeln här.

Manchesterbandet Hurts nya album Exile släpps digitalt den 8 mars och fysiskt veckan. Idag finns albumet att förhandsboka på iTunes och de som gör så får den nya låten The Road som är det första smakprovet från det kommande albumet. Idag släpps videon till singeln och den kan du se längre ned.

Hurts bildades 2009 och består av Theo Hutchcraft på sång och Adam Andersson på synth. De träffades utanför utestället 42nd Street i Manchester redan 2005 medan deras vänner var inblandad i ett slagsmål. För fulla för att kunna deltaga började de istället prata om musik och när de insåg att de hade liknande smak bestämde sig för att starta ett band. Deras första bandkonstellation fick namnet Bureau och existerade fram till 2007. Efter det spelade de i bandet Daggers men efter att Theo och Adam pratat ihop sig efter att ha spelat in en ballad med namnet Unspoken bestämde de sig för att det var så de ville låta ocg bröt med resten av bandet. 2009 valde duon att göra en egen musikvideo till deras låt Wonderful Life tillsammans med en kvinnlig dansare som hade svarat på en annons i ett skyltfönster. Videon laddades upp på deras YouTube-kanal i april 2009 och den uppmärksammades snabbt. I juli samma år skrev de kontrakt med RCA som drivs av deras gamle vän Biff Stannard. Deras musikvideo har sedan uppladdningen haft över 21 miljoner visningar på YouTube vilket placerar den i topp 200 mest sedda videoklipp sedan You Tube startades. Bandets debutalbum Happiness kom 2010 och har nått topp tio i tolv europeiska länder och har sålt över en miljon exemplar världen över.

Nyligen tillkännagav Hurts två intima fanspelningar i februari nästa år. Båda spelningarna blev snabbt utsålda och nu släpps ytterligare 12 livedatum runt om i Europa. Turnén startar den 14 mars på Cologne Essigfabrik och avslutas på Glasgow Garage den 2 april. Till Sverige och Stockholm kommer duon i 18 mars.

ANNONCE