Nyhet

Patti Smith skriver på ny bok

Självbiografin Just Kids får uppföljare.

Patti Smith planerar att släppa en uppföljare till hennes självbiografiska Just Kids från 2010. Uppföljaren kommer att ge läsarna chansen att fördjupa sig i föregående historia, men fungerar också som en fortsättning. Till viss del utspelar den sig i samma tidsperiod men fokuserar på andra delar av Patti Smiths liv. Just Kids handlade först och främst om Patti Smiths relation med fotografen Robert Mapplethorpe och Patti Smiths dröm om att bli sångerska. I nästa avhandling gör Smith upp med sin musik, men går även in på förhållandet med hennes nu avlidne make och MC5:s gitarrist Fred "Sonic" Smith.

− Jag har inte levt något vilt rockstjärne-liv så jag har ingen sex, knark och rock-historia att berätta, säger Patti Smith till Billboard. Jag har mer att berätta än så. På grund av musiken har jag kunnat resa världen runt, fått chansen att jobba med min nu döda bror och bäst av allt, det var så jag träffade Fred. Musiken ändrade mitt liv på väldigt många oväntade sätt, i och med det har jag mycket att berätta om.

Förutom den kommande självbiografin jobbar Patti Smith också på en deckare som kommer att utspela sig i London. Hon är även aktuell med en fotoutställning som ställs ut på museum runt om i världen och för tillfället turnerar Patti Smith med sitt senaste album Banga som släpptes i juni i år.


− Jag har precis uppnått pensionålder men jag är långt ifrån redo att dra mig tillbaka, säger den 65-åriga mångsysslaren till Billboard.

ANNONCE