Nyhet

Patti Smith hyllar Amy Winehouse

En dikt till den framlidna sångerskan blir låt på kommande album.

I somras skrev Patti Smith en hyllningstext till den bortgångna stjärnan Amy Winehouse. Nu har poeten, författaren och artisten satt musik till texten och meddelar att låten ska vara med på hennes nästa skiva.

– Låten till Amy växte fram i stillhet inne i studion. Vi var i Electric Lady-studion för att spela in en helt annan låt, och jag började skriva en liten dikt till Amy. Min basist Tony Shanahan komponerade ett stycke musik och det visade sig passa perfekt till dikten, säger Patti Smith till Uncut Magazine.  

65-åriga Patti Smith albumdebuterade 1975 med "Horses" och har sedan dess gett ut tio studioalbum. 2007 kom det senaste givet, coverskivan "Twelve". Utöver det har artisten släppt bland annat en mängd diktsamlingar och böcker som National Book Award-belönade "Just Kids" från 2010. 


Patti Smith är inte den enda som skrivit en hyllningslåt till Winehouse. Coldplay, M.I.A. och Dionne Bromfield är några som riktat låtar till den bortgångna stjärnan, och vid en hemlig konsert i Kalifornien framförde Green Day en låt i Amys ära.

ANNONCE