Nyhet

Ring, ring... Salem Al Fakir

P3 Guld-programledaren om hundmat och ett fullspäckat schema.

God morgon, Salem. Hur har du det?
– Allting är jättebra! Det är bara det att jag är väldigt nyvaken just nu. Jag är ute på turné, så det blev en sen kväll igår. Det är upp nu och sen spela igen ikväll och så håller vi på i tre veckor. Samtidigt ska jag försöka fokusera på P3-grejen också.

Men var är du just nu?
– Just nu är jag hemma, har precis vaknat. Vi har fått hem vår hund och två hundar till, så jag har tre hundar här nu och de ska precis få mat och vi ska äta frukost.

Vad ska du fixa för frukost för familjen och hundarna då?
– Hundarna har ju fått sin hundmat. Och för oss blir det väl vanlig frukost, jag har äntligen lite grejer i kylskåpet. Jag har inte alltid haft grejer i kylskåpet förr men nu har jag faktiskt fullt kylskåp så det blir en bra frukost.

Med tanke på ditt schema och allt tänkte jag att du kanske var på jobbet redan.
– Nejnej, detta här är det jag börjar min dag med, haha. Tänkte att det är lika bra att vakna och prata med dig först så att dagen kommer igång ordentligt, och sen är det ju bara att fortsätta med resten av dagen.

Du kör egna spelningar och galan, hur går det ihop?
– Det går ganska bra ändå. Med P3 Guld är det ju mest andra som jobbar, jag kommer bara in och pratar lite, haha. Nej men det är jättemycket förberedelser men det är så mycket bra folk som jobbar med galan så jag hinner med både spelningar och gala.

Men då måste du ju ha ett hyfsat fullt schema nästan hela december?
– Ja, december är fullt, faktiskt. Men man hinner ju med lite ledighet också, till julen, och sen drar vi igång igen i januari. Fast, det är under kontroll, det är absolut inte stressande.

Hur brukar dina dagar se ut nu?
– Få se. Idag börjar vi med telefonintervju klockan 9, sen har jag en intervju klockan 10. De kommer hit så jag ska försöka få klart den här intervjun så jag kan käka lite frukost, haha. Sen ska jag försöka få in ett möte om P3 Guld där någonstans. Och har jag lite tid på eftermiddagen så ska jag försöka köpa hundmat, haha. Sen åker jag till Konserthuset vid klockan 18 kanske. Där blir jag kvar till midnatt.

Känns det konstigt att stå som programledare, "på andra sidan", så att säga?
– Njae. Nej. Ja lite, det här är ju en helt ny grej för mig. Innan min första skiva hade jag ju mest varit musiker och inte alls någon som pratat mellan låtar och sådär, det började jag med 2006. Sen tog det tills förra året innan jag kände "aah, nu börjar jag känna mig lite trygg mellan låtarna". Så tajmingen att P3 kom och frågade om jag ville vara programledare var perfekt för nu känner jag mig trygg att prata och inte spela. Det ska bli intressant, det ska bli spännande, det är en ny erfarenhet.

Det låter ju toppen! Jag får tacka så mycket för att du tog dig tid, Salem. Så lär vi ses kring P3 Guld-galan.
– Ja, det får vi göra! Tack så mycket! Hej!

ANNONCE