Nyhet

Ghost om "Daft Punk-metoden" på nya albumet

GAFFA.se – allt om musik

I skapandet av Prequelle har personen bakom Ghost, Tobias Forge, spelat mycket av instrumenten men han har även fått hjälp av studiomusiker och gästartister. Allt har däremot gått via hans hand eftersom musiken ska låta på ett speciellt sätt.

– Jag kan spela trummor hjälpligt men det är egentligen bortkastad tid att försöka mig på det. Därför är det ovärderligt för mig att ha någon som Ludde (Kennberg, reds. anm.). Det blir perfekt med honom, säger han till GAFFA.

MEST LÄST: "Ljudvandalism framför rekordpublik"


Tobias berättar att musiken till stor del skrivs på keyboard och att mycket av låtens färg kommer från instrumentet. Därför valde han att ta hjälp av Salem Al Fakir på det här området.

– Han är helt gudabenådad och spelar så man trillar av pinn, utbrister Tobias.

LÄS OCKSÅ: Levererar en svensk klassiker live – och på vinyl


Även Steve Moore från syntwave-duon Zombi togs in.

– Jag är ett stort fan av Daft Punk och framför allt deras Random Access Memories. Där har de använt en metod som jag alltid varit fäst vid och det är att spela allting live men emulera som om det gjorts elektroniskt. Levande keyboard är ett ganska fysiskt instrument och det krävs en del kunskap om det. Steve Moore är expert på det, tillägger Tobias Forge.

Läs en lång intervju med Ghost i GAFFAs juninummer.


LÄS OCKSÅ: Legendaren David Crosby kommer hit för 2 spelningar

ANNONCE