Nyhet

Tobias Forge bekräftar: Nytt Ghost-album på väg

"Om det kommer från mig, så kommer det låta som Ghost."

I en intervju med Metal Hammer berättar Tobias Forge att han arbetar på uppföljaren till 2022 års Impera. Frontmannen säger att han har "ett gäng låtar" som är redo för Ghosts nya album.

– Jag gillar att jämföra det jag gör med att vara en kock. En kock med olika intressen och specialiteter. Du kanske börjar med att öppna några olika restauranger – en italiensk, en grekisk, en asian fusion. Men det dessa har gemensamt är kryddningen och inredningen... den hemliga såsen, säger Forge och fortsätter:

– För mig är varje nytt album en ny restaurang, men jag behöver inte sitta med ett tomt ark och försöka komma på något nytt varje gång för den hemliga såsen är densamma. Om det kommer från mig, så kommer det låta som Ghost.


Forge berättar också om att samarbeta med externa medarbetare, såsom Klas Åhlund, Salem Al Fakir, Vincent Pontare och Peter Svensson.

– Vad alla har gemensamt är att de kommer från en rockbakgrund. Peter från The Cardigans är en gammal hårdrockare, Klas Ålund är ett gammalt metalhead. De är mina vänner, och vi förstår varandra. Jag vet att när jag har en idé och jag har dragit den så långt jag kan, kommer de och säger: "Vi kanske kan göra så här, vi kanske kan gå den här vägen...". Helt plötsligt öppnar det mina sinnen. Det blir multidimensionellt. Jag tänker bättre när jag har någon i rummet som jag litar på. Det får mig att skriva bättre, för jag ändras.

Det är ännu okänt när Ghost kommer att släppa ny musik.


LÄS OCKSÅ: Intervju med Ghost: "Jag lyssnar med så rena öron som det går"

ANNONCE