Nyhet

Damien Rice klar för Popaganda

Irländske singer-songwritern och tre nya svenska namn kommer till festivalen.

För första gången på fem år kommer Damien Rice till Stockholm. Han har turnerat sparsamt på senare år, men har i sommar varit ute på sin första turné på länge. Till Popaganda kommer han ensam, utan kompband, med gitarr och piano. Senaste skivan 9 släpptes under 2006.

Utöver Damien Rice är elektropopduon Icona Pop, singer-songwritern Amanda Mair och drömpopduon Saint Lou Lou klara för festivalen.

Icona Pop är på gång med sin debutskiva, efter hyllade singeln I Love It som släpptes i maj. För GAFFAs Andreas Bäckman berättade de under Peace & Love att de har femton låtar klara och beskrev skivan så här:


– Punkigt och skramligt och lite rått, samtidigt som man direkt hör att det är vi. Det finns en bittersweet känsla över hela albumet. Det är berättelser om hjärtesorg som vi eller våra vänner varit med om.

Läs hela intervjun här.

18-åriga Amanda Mair släppte i februari sin självbetitlade debutplatta, men upptäcktes av Labrador Records redan som 16-åring.


Saint Lou Lou består av tvillingarna Miranda och Elektra och släppte i maj sin första singel Maybe You. Spelningen på Popaganda kommer vara Saint Lou Lous första gig någonsin.

Popaganda 2012 går av stapeln på Eriksdalsbadet i Stockholm den 24-25 augusti. Tidigare släppta bokningar är bland annat Thåström, Patrick Wolf, Major Lazer, Deportees och Little Dragon.

Köp din biljett till Popaganda via GAFFA Live.


ANNONCE