Nyhet

Metaltown bjuder på sex nya artister

HammerFall besöker Metaltown för första gången på sju år.

HammerFall kommer till Metaltown i sommar. Bandet startade runt 1993 i väldigt liten skala. Bandet erbjöds sedan ett skivkontrakt och 1997 släppte de debutplattan "Glory to the Brave". Skivan nominerades till en Grammis. Förra året släppte HammerFall sitt åttonde studioalbum "Infected".

De fem andra banden är Death Destruction, Year of the Goat, Sectu, Imminence och Start a Fire.

Death Destruction är ett av metalstaden Göreborgs mest rutinerade band. Sångaren Jimmie Strimell slog igenom som frontman i Dead by April. Bandets debutalbum spelades in i In Flames IF Studios och släpptes i höstas. Efter det följde en europaturné ihop med HammerFall.

Year of the Goat är precis hemkomna efter en europaturné. I samband med deras spelning på Roadburn Festival släppte de singeln "This Will Be Mine" från kommande skivan "Angel's Necropolis". 

2008 spelade Sectu på Metaltown och efter den spelningen började bandet skriva material för ett fullängdsalbum och bytte samtidigt namn till Sectu. Tidigare hette bandet Cimmerian Dome och bildades 2005. Debutalbumet "Inundate" kom 2010 och året efter kom uppföljaren.

Imminence är ett band från Trelleborg som är osignade men har ändå ett väldigt stort tänk inom lyrik och image. De kallar sin genre för postmelodisk metalcore och hamnar i närheten av samma skola som Caliban och August Burns Red.

Start a Fire kommer i från Göteborg och spelar metalcore med inslag av Göteborgmetal, det är i alla fall så gitarristen Christian J Karlsson beskriver musiken. Bandet har släppt en EP med namnet "Live to burn".

Metaltown äger rum i Göteborg mellan den 15 och 16 juni. Skaffa din biljett på GAFFA live


ANNONCE